Цикъл от камерни концерти

Volante е платформа за осъществяване на уникална комбинативност от нови музикални идеи, привличане интереса на творци от различните изкуства и стимулиране на съвременни български композитори, които да творят в конкретната област.

Един от основните фокуси на нашия цикъл, изцяло посветен на камерната музика, е да представим освен неподвластни за времето шедьоври в жанра, така и да „възкресим“ творби, които се изпълняват изключително рядко на музикалната сцена. Наш важен приоритет е да запознаем българската публика с автори, които са незаслужено пренебрегнати предимно през епохата от 19-ти и първата половина на 20-ти век.

Открихме многобройни и повече от очакванията ни творби, които носят изключителен енергиен заряд и силни житейски и философски послания. По време на тази „историческа разходка“ блеснаха диаманти, неотстъпващи по красота и дълбочина на тези, които стоят най-високо в „музея“ на класическата музикална литература – композитори от световна величина.

За реализирането на тези цели, ние имаме удоволствието да поканим и работим с едни от най-добре утвърдените артисти за камерна музика у нас, натрупали вече солиден репертоар през годините, но също така и млади, тепърва изгряващи музиканти. Убедени сме, че комбинацията от страст и опит със свеж и неспокоен талант ще доведе до висока интензивност и качество на изпълненията. По този начин бихме желали да допринесем и за цялостното развитие на този жанр, който все още набира скорост и има огромно пространство за развитие. Като един пример ще бъде неповторимата възможност за укрепване на камерни състави и създаване на нови такива.

Афиш

В момента няма планирани концерти в нашия афиш.

Зала

София, ул. Оборище 5

Виваком Арт Хол Оборище 5 предлага уникални възможности за забавление сред произведения на изкуството в несравнима атмосфера. Залите, с които разполагаме, са идеални за различни събития: от големи корпоративни вечери до срещи, концерти, художествени изложби, ревюта, развлекателни и културни събития, детски художествени академии и много други.

Меню